„Myšlienky sú ako hostia. Nie sme zodpovední za ich prvú návštevu. Ale budú nás navštevovať len podľa toho, ako ich prijímame.“ Lev Nikolajevič Tolstoj (1828–1910) ruský spisovateľ O myšlienkach
„Sedem zakonov o zmatku v kuchyni:1. Viacucelove mechanicke vymysly nesplnaju ani jeden ucel tak, ako bymali. Dosledok:Cim drahsie zariadenie, tym zriedkavejsie ho budete pouzivat.2. Cim jednoduchsi je navod (napr. "Tu potlacit"), tym tazsie sa daotvorit obal.3. V rodinnom recepte, ktory ste objavili, bude najdolezitejsia cast necitatelna. Dosledok:Zistite to az vtedy, ked vsetky ostatne prisady budu pomiesane.4. Ked sa vam jedlo nevydari, cokolvek na jeho zachranu ho pokazi esteviac.5. Vzdy vam zlozia kompliment za jedlo, ktore vas stalo najmenej namahy. Priklad:Ak urobite "kacku a l'orange", zlozia vam kompliment za opekane zamiaky.6. Prisada, za ktorou ste sa specialne prehnali do obchodu, budejedina, na ktoru je vas host alergicky.7. Cim viac casu a energie venujete priprave jedla, tym vacsia jepravdepodobnost, ze vasi hostia stravia cely cas debatou o jedlach, sktorymi sa vobec kedy stretli.“ Murphyho zákon O jedlu
„Tak ako k nám Ježiš prichádza v skromnej hostii bez chuti, tak aj Duch Svätý niekedy pôsobí skrze monotónneho, nevýrazného kazateľa.“ Scott Hann Prisudzované výroky
„Zo života – Nápady i hostia často prichádzajú, keď už ich vôbec nečakáme.“ Milan Kenda (1937) O živote
„V hostii vhadzuje Boh Otec do chrámovej pokladnice tohto sveta všetko, čo má. Tým sme dostali do daru viac než celý vesmír. Daroval nám to, čo má ´k životu najnutnejšie´, svoje všetko, svoje Srdce, svojho Syna. Boh sa stáva schopný dať, odovzdať, darovať sa. To je jeho energia v jeho Cirkvi.“ Joachim Meisner (1933–2017) katolícky kardinál O svete , O bohu , O živote , srdce
„SEDEM ZÁKONOV KUCHYNSKÉHO ZMATKU1. Kuchynské roboty v ani jednej funkcii nefugujúuspokojivo.Dodatok :Čím je stroj drahší, tým menej sa používa.2. Čím jednoduchší je návod (napr. "tu potlačiť"), týmtažšie sa otvára krabica.3. Ak objavíš starý rodinný recept, najdôležitejší údajje nečitatelný.4. Ak raz pokazíš hrniec jedla, môžeš sa snažiť napraviťto hoci čím, bude to len horšie.5. Najviac vychvaľujú vždy to jedlo, ktorého prípravabola najjednoduchšia.Príklad :Ak upečieš pomarančami plnenú kačicu, chváliť budúzemiaky.6. Ak bude medzi komponentmi jediná vec, pre ktorú simusel zvlášť zájsť do obchodu, hosť bude práve natúto vec alergický.7. Čím viac času a energie vrazíš do varenia, tým jepravdepodobnejšie, že hostia budú preberať kvalitypredošlích hostín.“ Murphyho zákon O čase , O jedlu , O zákonoch , O varení
„Zakony Alice Hammondovej o kuchyni:- Cesto vykysne a slahacka stuhne iba vtedy, kde pride rodina alebo nevitani hostia.- Pokazene bude to vajicko, ktore ste prave rozbili do cesta na kolac.- Nadobu, ktoru ste vlozili do umyvacky riadu, budete ihned potrebovat na nieco ine; odmerku, ktoru ste pouzili na tekutinu, budete vzapati potrebovat na nieco praskove.- Dlzka pripravy je nepriamo umerna dlzke konzumacie.- Nech pripravite na veceru cokolvek, urcite sa najde niekto, kto to mal aj na obed.“ Murphyho zákon O rodine , O ceste